​​​​​​​

De economie van de eurozone is duidelijk aan het vertragen. De Europese Centrale Bank ziet een verhoogde kans op een recessie in de 19 Euro landen en waarschuwt dat, stijgende energieprijzen en hoge inflatie, gevoed door de Russische oorlog in Oekraïne, de kans op een recessie vergroot. Geen enkel bedrijf is volledig immuun voor de gevolgen van een economische teruggang, maar er zijn mogelijkheden om te overleven of zelfs te groeien.

In 2021 zagen we, ondanks de wereldwijde pandemie, bij Nuvias UC een groei van 70%. Dus hoe slaagde Nuvias UC erin om zaken te doen in zulke onzekere economische tijden? In deze blog delen we onze gedachten, de mening van financiële experts en tips over hoe Nuvias UC u kan ondersteunen.

Traditionele wijsheid heeft bewezen dat het aanhouden van reserves van drie tot zes maanden uw bedrijf zal beschermen in onzekere tijden en voor het geval de verkoop stagneert of wegvalt. Dus hoe kunt u ervoor zorgen dat de orders gegund worden en dat uw bedrijf in 2023 succesvol blijft?

Cash is king! Maak gebruik van financiën

Budget beperkingen kunnen een belemmering vormen voor de verkoop en uw klanten aarzelen misschien ook om aan te betalen. Bij Nuvias UC kunnen we onze kanaalpartners Device-as-a-Service (DaaS) aanbieden via Nuvias Capital, dat betekent, u ontvangt de volledige betaling van Nuvias Capital, na ontvangst van het definitieve contract, uw klanten daarentegen betalen maandelijks tot maximaal vijf jaar in plaats van de financiën buffers direct aan te spreken.

Werving on-hold, maar niet de productiviteit

Natuurlijk stoppen bedrijven in tijden van recessie vaak – wijselijk – met het werven van nieuw talent. Het inhuren en opleiden is duur, om nog maar te zwijgen van het financieren van extra salarissen en alle andere daarmee gerelateerde arbeidskosten. Sommige bedrijven trachten de overheadkosten te verlagen door het aantal uren van werknemers te reduceren, verlofregelingen te gebruiken, beloning op basis van prestaties in te voeren of medewerkers te laten afvloeien.

Hoe kunt u uw klantenbestand blijven bedienen, nu de werving nieuw personeel in de ijskast staat en mogelijk het personeelsbestand wordt ingekrompen? Overweeg om experts in te schakelen, alleen wanneer ze nodig zijn en wanneer u het rendement op uw investering kunt garanderen.

Alle professionele diensten van Nuvias UC kunnen, indien nodig, onder uw vlag geleverd worden. Als u bijvoorbeeld technici nodig heeft, de apparatuur bij ons vooraf geconfigureerd worden om volgens het afgesproken plan op een afgesproken datum in te zetten bij de klant. Dit betekent dat u een technische service kunt bieden die ongeëvenaard is, zelfs als u de capaciteit niet in huis heeft. Dit levert niet alleen een uitstekende service op voor uw klanten, het betekent ook dat u extra omzet kunt realiseren!

Als u een zekere mate van ondersteuning wilt garanderen zonder de bijbehorende kosten voor het aannemen van een nieuwe medewerker, zijn er diensten zoals ‘Time Bank’ beschikbaar. Hiermee kunt u een aantal engineeringdagen vastleggen over een periode van 12 maanden. Dit biedt u de mogelijkheid om gebruik te maken van het bekwame Nuvias UC-engineeringteam, om taken uit te voeren zoals; configuratie-updates, software-upgrades, het uitrollen van nieuwe functies en netwerk- of systeemconfiguratie-audits – of als een uitbreiding van uw eigen engineeringteam.

Laat overheadkosten uw bedrijf niet ondermijnen

Stijgende energierekeningen zijn eveneens een hot topic (geen woordspeling bedoeld), en stijgende overheadkosten zijn een van de zorgen voor veel bedrijven. Ook de Nederlandse overheid is nog aan het inventariseren welke hulp ze kunnen bieden aan het MKB. Wees niet te trots en maak gebruik van deze en eventuele andere regelingen die beschikbaar komen, maar zorg er ook voor dat u verstandig met energie omgaat.

Connor Campbell, expert op het gebied van bedrijfsfinanciering bij financieel adviseur NerdWallet, raadt u aan een energie-audit uit te voeren om te beoordelen waar u de meeste energie verbruikt in uw bedrijf. Door dit te doen, kunt u gebieden zien waar u mogelijk energie verspilt en de vereiste wijzigingen aanbrengen. Hij zegt: “Als je zou merken dat je energierekening van de ene op de andere dag hoog was ondanks dat er niemand op kantoor was, zou je energie kunnen verspillen aan computers die stand-by staan of een leeg kantoor onnodig verwarmen. Door te beoordelen hoeveel je energie verbruikt – wanneer je het gebruikt en waarom – kun je plannen maken voor verandering.”

Kijk terug om te leren hoe je vooruit kunt kijken

Door terug te kijken naar uw verkoopgegevens uit economisch moeilijke tijden, kunt u leren welke producten en diensten uw klanten ondanks tegenspoed prioriteit gaven. Kijk naar manieren waarop u waarde kunt creëren rond deze aanbiedingen en waar u nieuwe inkomstenbronnen of upgrades kunt genereren.

Wed niet op een paard!

Zorg ervoor dat je op zijn minst een paar verschillende inkomstenbronnen hebt, dus als er een opdroogt, kun je de balans nog steeds in evenwicht houden. Als u bijvoorbeeld het grootste deel van uw inkomsten uit verkoop van hardware bestaat, is het uitbreiden van uw portfolio met volledige UC-oplossingen mogelijk een optie. Sales van software, cloud, contactcenteraanbiedingen en -diensten hebben hoge marges en relatief lage kosten. Nuvias UC biedt een volledig portfolio van oplossingen. Jeremy Keefe, CEO van Nuvias UC, vertelde dat Nuvias UC zich focust op het ondersteunen van partners met een aanbod van producten en diensten waarmee partners kunnen excelleren.

Met het oog op het komende jaar legde Jeremy uit: “Nuvias UC staat klaar om partners te ondersteunen in deze moeilijke economische tijd. We bieden onze partners verschillende diensten en financieringsmogelijkheden hun omzet veilig te stellen en moeilijkheden te overwinnen.”

Neem contact op met ons team voor meer informatie over de diensten die in deze blog worden besproken: +31 (0) 186 704000, salesnl@nuvias-uc.com

Categories: Nederlandse Blog

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.